Het Internationaal Zwempaspoort

Zwemmen in het buitenland

Kinderen zijn in ons waterrijke landje als vanouds veel in en rond het water. De mogelijkheden op het gebied van waterrecreatie en –sport nemen in rap tempo toe, waarbij de risico's even snel groter worden.

De diplomalijn leert kinderen vanaf de babyleeftijd vertrouwd te worden met water. In kleine logische stappen worden de vaardigheden en behendigheden opgebouwd. Iedere stap kent zijn eigen certificaat. De diplomalijn heeft onlangs een heel nieuw uiterlijk gekregen, waardoor het extra leuk wordt om de diploma's te behalen. In het nieuw ontwikkelde zwempaspoort staan al deze certificaten en diploma's op een rijtje en kunnen de kinderen stickers plakken voor ieder certificaat dat ze behaald hebben. Met het nieuwe zwempaspoort wil de ENVOZ een extra stimulans geven zodat de kinderen zullen zeggen: "Die wil ik hebben!"

Het zwempaspoort laat in één oogopslag zien hoe vertrouwd het kind met water is. Het zit in een hoesje en heeft hetzelfde handzame formaat als het gewone paspoort. In zwembaden in binnen- en buitenland, waar gevraagd wordt naar de diploma's, is het tonen van het paspoort voldoende. Voorzwemmen of het meenemen van alle diploma's is nu niet meer nodig.


Internationaal Zwempaspoort ENVOZ